Profiterol
- Yarım Paket Margarin
- 1 su bardağı su
- 1 çimke tuz
- 1 kesme şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 100 gr. margarin
- 2,5 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 kg. süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı vanilya
Hazılanışı:
Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su
konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda
konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak
pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker
teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir
tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile
dizilir. Önceden
ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye
kadar hiç açmadan pişirilir. Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.
Kremanın yapılışı:
Margarin eritilir. İçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp,
içine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli
karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika
çırpılır.
Profiterolün yapılışı
Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla
içine doldurulur. Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek
kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket
çikolata katılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür.
Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır.
Daha açık resimlerle anlatılmış bir başka profiterol tarifi için burayı
tıklayın. Elif.
Comments