Profiterol

Malzemeler
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 çimke tuz
  • 1 kesme şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
Sosu İçin
  • 100 gr. margarin
  • 2,5 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 kg. süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı vanilya

Hazılanışı:

Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su
konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda
konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak
pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker
teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir
tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile
dizilir. Önceden
ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye
kadar hiç açmadan pişirilir. Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.

Kremanın yapılışı:
Margarin eritilir. İçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp,
içine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli
karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika
çırpılır.

Profiterolün yapılışı
Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla
içine doldurulur. Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek
kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket
çikolata katılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür.
Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır.

Daha açık resimlerle anlatılmış bir başka profiterol tarifi için burayı
tıklayın. Elif.

Comments

Popular posts from this blog

Künefe Tarifi

Bir Word Belgesinde Kapak Harici Kaç sayfa Olduğunu Bulmak