Sıcak Şarap Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre sofra şarabı
- 2 adet portakal
- 1 adet elmanın kabuğu ve soyduğunuz elmanın yarısı
- 3 adet çubuk tarçın
- 15 diş karanfil
- 2 adet kuru incir
- 2 adet kuru kayısı
- yarım su bardağı toz şeker (damak tadına göre artabilir ya da azalabilir)
- isteğe göre 2-3 adet çilek ve 1 adet kırmızı pancar eklenebilir.
Yapılışı:
- Adet portakalın kabuğunu soyun, portakal kabuğuna karanfil dişlerini saplayın.
- Kabuğunu soyduğunuz portakalı ve diğer portakalın suyunu sıkın.
- Elmanın kabuğunu soyarak çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın.
- Kayısıları ve kuru incirleri 2 parçaya bölün.
- Portakal suyunu ve şarabı tencereye alın, şekeri ekleyerek kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
- Hazırladığınız malzemeleri tencereye ekleyin, kısık ateşte 15 kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve sıcak servis yapın